SLIDER

WELCOME

Lifestyle / Fashion / Beauty Blog

Hi! I'm a 23-year-old blogger living in Ljubljana. Stylist and video maker, currently running anablush.com


Intervju z Marigone Gashi / Interview with Marigone Gashi

SLO

Marigone Gashi je mlada, perspektivna slovenska modna oblikovalka. Ustvarja z mislijo na žensko, ki rada nosi udobna in funkcionalna oblačila, vendar hkrati z drznimi in drugačnimi kosi rada izstopa iz povprečja. Marigone Gashi sem imela priložnost spoznati, ko sva se prvič dogovarjali za sodelovanje v okviru Mercedes-Benz Fashion Week-a v Ljubljani in prav ona je zaslužna za moj prvi in najbolj prepoznaven outfit oktobrske edicije omenjenega tedna mode (click here).


Marigone, pozdravljena! Za začetek bi te prosila, če se lahko na kratko predstaviš mojim bralcem. 
Sem večna raziskovalka novih krajev, običajev, doživetij, narave, občutkov, odnosov kakor tudi materialov, norih kombinacij, tehnologij in krojev.  

Kako na kratko poteka tvoj dan?
Moj dan se vedno začne z dobro kavo, temu sledi nekaj trenutkov meditacije, nato se dan lahko zares začne. Vsak dan je močno povezan z ustvarjanjem. So dnevi, ko je glava polna idej in takrat si želim, da bi dan imel več kot le 24 ur, so pa tudi takšni dnevi, ko sem popolnoma brez inspiracije.

Kako bi opisala žensko, za katero oblikuješ? 
Rada ustvarjam udobna in funkcionalna oblačila, ki so hkrati drzna in drugačna. Lahko bi rekla, da ustvarjam za žensko, ki ima rada udobna oblačila, a hkrati rada izstopa od povprečja.


Kot blogerka izredno spoštujem tvojo odločitev za sodelovanje z nami. Zakaj si se odločila za sodelovanje z blogerji? Kakšne so tvoje izkušnje in ali želiš s tem nadaljevati tudi v prihodnosti? 
Sodelovanje z dobrimi blogerji je super, spoznaš nove ljudi, ki te na nek način promovirajo. Mislim, da imajo blogerji in oblikovalci veliko skupnega, zato bi nedvomno morali večkrat sodelovati.

Kako kot študentka modnega oblikovanja gledaš na fenomen modnih blogov?
Blogerstvo se mi zdi po eni strani super, saj dobiš nove ideje in informacije. Vendar pa niso vsi blogerji dobri blogerji. Mislim, da moraš imeti glede teme bloganja kar nekaj znanja in prav to je tisto, po čemer dobrega blogerja ločiš od ostalih.

S čim se še ukvarjaš poleg oblikovanja? 
Dni, ko se ne ukvarjam z oblikovanjem je malo, ker vedno ražmišljam o tem, kako neko idejo nadgraditi, jo izboljšati. Ko pa pridejo taki dnevi, so to čisto moji in samo zame. Takrat delam kaj zase, se ukvarjam z jogo, se rada kaj novega naučim, se vpišem na kakšen tečaj. Če rasteš osebno, rastejo tudi tvoje ideje.


Konec tedna, natančneje 30. marca, boš predstavila svojo novo kolekcijo na Ljubljanskem tednu mode (LJFW). Kakšna je bila glavna inspiracija in kako je kolekcija nastajala? 
Kolekcija, ki jo bom predstavila na Ljubljanskem tednu mode je zelo barvita, ustvarjena za aktivno žensko, ki leta sem ter tja, sami kroji pa so preprosti. Tisto, kar naredi kolekcijo nekaj posebnega pa so vzorci, ki sem jih razvila sama ter jih natisnila in lasersko izrezala. Lahko rečem, da sem se zaljubila v te nove tehnologije in ustvarjanje vzorcev. Inspiracijo sem črpala iz afriške kulture - vzorce sem preučila, nato pa ustvarila svoje na enak način (štempiljke) in jih seveda še nadgradila v računalniškem programu.

Kakšni pa so tvoji načrti in želje za prihodnost? 
Trenutno se ukvarjam z diplomo, ki jo bom predstavila na Ljubljanskem tednu mode konec marca. Jeseni pa sledi vpis na magisterij. Za naprej pa si želim čim več ustvarjalnosti v svojem svetu. V svetu želim videti čim več lepih stvari, nasmejanih in zadovoljnih ljudi. Zato sem se odločila za to pot ustvarjanja. Svoje velike želje gradim v svojem malem svetu.

Marigone, najlepša hvala za tvoje odgovore!

ENG

Marigone Gashi is a young and perspective slovenian fashion designer. She designs for a woman, who likes to wear comfortable and functional pieces, but is also very daring and likes to stand out from the crowd at the same time. I had the privilege to work with Marigone for the October's edition of Mercedes-Benz Fashion Week in Ljubljana. She was the one, who designed the outstanding jacket I wore on the first day of MBFWLJ (click here). 


Hi Marigone. First of all I would like to ask you, if you can quickly introduce yourself. 
I love to discover new places, traditions, experiences, explore nature, feelings, relationships, as well as materials, crazy combinations, technology and designs. 

What does a typical day look like for you? 
My day always starts with a good cup of coffee, followed by a few minutes of meditation – that's when the day properly starts for me. Every day is closely connected to creating new things. There are days, when my mind is constantly bombarded with different ideas. It's in moments like these, I wish that a day had more than 24 hours. On the flip side, there are also those days, when my head is completely empty and spent without any creativity. 

How would you describe a woman you design for? 
I like to design comfortable and functional pieces, which are daring and different at the same time. I could say that I like to design for a woman, who likes to be comfortable, but who is also not afraid to stand out from the crowd. 

As a blogger myself, I really appreciate your choice for collaborating with us. Why did you decide for this step?
I really love to collaborate with bloggers, because that's how you get a chance to meet new people, who promote your designs. I think that bloggers and designers have a lot in common, so that's why I believe we should collaborate more often.


What is your opinion on the phenomenon of fashion blogs as a fashion student yourself?
In general I really love to read blogs, because you get new ideas, inspirations, interesting information, etc. However, you have to bear in mind that not all bloggers are good bloggers. I think you should have some knowledge about the things you write about and that's the main thing that differentiates good bloggers from the rest.

What do you do besides fashion design?
Days without designing are very rare because I'm constantly thinking about upgrading and changing different ideas - how to make designs even better. There are of course those days that I like to spend just for me, by myself: I like to practise yoga, learn something new, sign up for a new course. I think that if you continue to grow as a person, the ideas will grew and evolve with you as well.

What are your plans for the future?

Currently I am working on my final project for my course in fashion design, which I will present on LJFW (Ljubljana Fashion Week) in March. It's a very colourful collection, created for a woman on-the-go, so I kept the designs rather simple. The special feature about the collection is the patterns (laser cut), which I created myself. I could say that I've completely fallen in love with new technology and pattern design.
In autumn I will continue with my studies and enrol in a masters course. I just wish to include as much creativity as possible into my world. I want to see happy people and beautiful things in the world. That's why I decided to study in the field of arts. As I like to say: I like to fulfil my big dreams in my own little world.

Marigone, thank you very much for your answers.-a


1 komentar

© blush • Theme by Maira G.